"Galette" de carabassa i taronja
Per a compartir
Preparem una galette de carabassa, taronja, sàlvia i formatge feta. Un plat molt senzill de fer que, a més d’estar ben bo, serveix per a compartir i ens farà quedar molt bé allà on el portem!
Anota!
Ingredients
- 600 g de carabassa tallada fina
- 180 g de carlota a rodanxes fines
- 200 g de formatge feta
- 2 escalunyes
- 4 alls
- 1 ou
- 1 taronja
- Sàlvia fresca
- Comí en gra
- Oli OVE
- Sal
Per a la massa:
- 200 g de farina
- 60 g de farina integral
- 160 g de mantega
- 120 g d'aigua
- 40 g de sucre
- 30 g de sal
- Sàlvia fresca
Elaboració
- Disposem en una safata la carabassa, la carlota, les escalunyes i els alls trossejats.
- Ho adobem amb oli, sal, comí en gra i ho enfornem a 170 ºC durant 30 minuts, aprox.
- Mesclem els ingredients de la massa i la deixem reposar en la nevera durant 30 minuts.
- Barregem el formatge feta amb ratlladura i suc de taronja, sàlvia picada i ho reservem.
- Estirem la massa amb un corró i hi distribuïm les verdures per damunt.
- Hi afegim el formatge pels voltants i en dobleguem les vores.
- Ho pintem amb ou batut i ho enfornem a 180 ºC durant 35 minuts, aprox.
- Ho decorem amb fulles de sàlvia.
Nutrició: carlota
La tenim tan vista i sabem tots que és tan bona, que mai li parem l’atenció que es mereix. Està plena de vitamina A i és font d'antioxidants. Podem destacar-ne que, de la mateixa manera que la majoria de les verdures perden nutrients en la cocció (bollides o al vapor), la carlota no és que no en perda, sinó que, a més, guanya en digestibilitat i perd més calories (si ja en té poques). La carlota suavitza les parets del sistema digestiu i ajuda en malalties com úlceres o gastritis. És perfecta per a ajudar a resoldre la gastroenteritis o per a ajudar a netejar l'organisme i reparar la flora intestinal.