Ingredients
- 375 g de farina
- 250 g de sucre
- 225 g de mantega sense sal
- 2 ous
- 1 culleradeta de fècula de dacsa
- Rent químic
- Fruites seques variades
- Xocolate amb llet
- Canella en pols
Elaboració
- Batem la mantega freda amb la farina.
- Hi afegim els ous i ho integrem tot bé.
- Hi incorporem el sucre, la fècula, el rent i canella.
- Ho pastem fins a obtindre una massa homogènia.
- Hi afegim trossets de xocolate i de fruites seques.
- Ho mesclem bé i ho reservem a la nevera.
- Dividim la massa en 4 porcions.
- Col·loquem les porcions en la safata.
- Ho enfornem a 190 °C durant 18 minuts.
- Ho deixem reposar durant 15 minuts.
- Ho passem a una reixa i ho deixem refredar.
A tindre en compte
- Com són gegants, no en col·locarem més de dos en cada safata de forn, i haurem de separar-les preveient la seua “expansió” de forma concèntrica. No les hem d’esclafar, ells soles baixaran. A més, volem que queden grosses.
- Les enfornarem per 15-17 minuts, vigilant que no queden excessivament torrades per fora.
- En traure-les del forn, les deixarem refredar en la mateixa safata, sense tocar-les, per a evitar trencar-les, durant 10-12 minuts, i així deixar que es compacten bé. Este pas és molt important.
- Una volta que s'hagen assentat, les passarem damunt d’una reixeta perquè acaben de refredar-se totalment, mínim durant 15-20 minuts més. Han de guardar-se en un lloc fresc i sec.