Galletes gegants

Fàcil
1 hora
4 persones

Per a complaure els Reis

Galletes gegants
Galletes gegants
04 de gener 2024 - 20:11

Eres de deixar-los als reis galletes i un got de llet? Doncs t’assegure que amb les galletes gegants que farem a continuació, quedaran més que satisfets.

Pren nota de la recepta!

  • 375 g de farina
  • 250 g de sucre
  • 225 g de mantega sense sal
  • 2 ous
  • 1 culleradeta de fècula de dacsa
  • Rent químic
  • Fruites seques variades
  • Xocolate amb llet
  • Canella en pols
  1. Batem la mantega freda amb la farina.
  2. Hi afegim els ous i ho integrem tot bé.
  3. Hi incorporem el sucre, la fècula, el rent i canella.
  4. Ho pastem fins a obtindre una massa homogènia.
  5. Hi afegim trossets de xocolate i de fruites seques.
  6. Ho mesclem bé i ho reservem a la nevera.
  7. Dividim la massa en 4 porcions.
  8. Col·loquem les porcions en la safata.
  9. Ho enfornem a 190 °C durant 18 minuts.
  10. Ho deixem reposar durant 15 minuts.
  11. Ho passem a una reixa i ho deixem refredar.

A tindre en compte

  • Com són gegants, no en col·locarem més de dos en cada safata de forn, i haurem de separar-les preveient la seua “expansió” de forma concèntrica. No les hem d’esclafar, ells soles baixaran. A més, volem que queden grosses.
  • Les enfornarem per 15-17 minuts, vigilant que no queden excessivament torrades per fora.
  • En traure-les del forn, les deixarem refredar en la mateixa safata, sense tocar-les, per a evitar trencar-les, durant 10-12 minuts, i així deixar que es compacten bé. Este pas és molt important. 
  • Una volta que s'hagen assentat, les passarem damunt d’una reixeta perquè acaben de refredar-se totalment, mínim durant 15-20 minuts més. Han de guardar-se en un lloc fresc i sec.

També et pot interessar

stats