Galletes amb magrana d'Elx i xocolate
Amb denominació d'origen
Des de La cuina de Morera volem reivindicar la magrana i per això anem a fer-la servir per a fer galletes, una recepta ideal per a cuinar-la amb els més menuts de casa i menjar-se les galetes per a berenar en família, amb el café, o si tens vas d’excursió.
Anem a pels ingredients!
Ingredients
- 300 g de farina
- 230 g de mantega sense sal
- 280 g de sucre blanc
- 120 g de sucre moreno
- 75 g de xocolate negre
- 75 g de xocolate blanc
- 5 g de bicarbonat
- 5 g de sal
- 2 ous
- Magranes d'Elx
- Anous
Elaboració
- Desgranem una magrana i la reservem.
- Batem bé la mantega amb els sucres i hi afegim els ous.
- Hi incorporem a poc a poc la farina amb el bicarbonat i la sal.
- Ho pastem fins a obtindre’n una massa homogènia.
- Hi afegim la mitat de la magrana, els xocolates i ho mesclem bé.
- Disposem cullerades de massa en una safata de forn.
- Col·loquem per damunt anous, més magrana i ho enfornem a 180 º C durant 12 minuts, aprox.
- Deixem refredar les galletes abans de servir-les.
Una fruita molt valenciana
El 70% del cultiu de la magrana a Espanya es troba a la Comunitat Valenciana. És una fruita de tardor que necessita calor, per això Elx és una de les zones indicades per al seu conreu, especialment de la varietat “mollar”.
Es pot preparar de moltes maneres diferents, però acostumem a menjar-la amb sucre, mel, licor o caramel. En ensalades i guarnicions, aporta un toc colorista i distingit.