Directes
Ara en la televisió
LA VIA VERDA
Trobada de comunicació de proximitat

Gambeta amb bleda

Fàcil
2 hores
4 persones

Una tapa de les nostres

Gambeta amb bleda
02 d'octubre 2023 - 20:05
  • 400 g de gambeta de riu
  • 1 garba de bledes
  • 6 alls
  • 2 cebes
  • Pebre roig
  • Oli OVE

Per a les coquetes de dacsa:

  • 2 gots d’aigua
  • 1 got de farina de blat
  • 1 got de farina de dacsa
  • Oli OVE
  • Sal
  1. En una paella, sofregim la ceba i els alls.
  2. Hi incorporem les bledes, la gambeta, el pebre roig i ho deixem coure.
  3. Per les coquetes, posem a bollir l’aigua amb un pessic de sal i una mica d’oli, i apaguem el foc.
  4. Hi aboquem, de colp, les farines i ho pastem bé.
  5. Ho deixem temperar i en fem boles d’uns 30 grams.
  6. Aplanem les boles, les torrem a la planxa i les reservem.
  7. Servim el sofregit damunt de les coquetes

La gambeta de riu

La gambeta de riu és un dels plats més preats de la cuina valenciana. Se sol trobar a les desembocadures dels rius, on hi ha marenys, albuferes i marjals. Els pescadors en pescaven arrossegant una xarxa molt fina (el gamber) per la superfície, que deixava passar l'aigua i atrapava estes delícies. Normalment, deixaven que es fera de nit i, amb llums en les xicotetes barques, atreien les gambetes. 

A més de per a menjar, també són molt apreciades per a usar com a esquer de pesca en canya, i per a este fi es mesclaven amb serradura. Als barris mariners de llocs com Dénia, es podia anar de matinada i comprar en alguna casa (o en la mateixa barqueta al port) gambeta de riu per a esquer.

Receptes valencianes Receptes amb peix