Gaspatxo amb conill de muntanya
A embrutar-se!
Ingredients
- 1 conill de muntanya
- 1 ceba
- 3 tomaques
- 1 cabeça d’alls
- 1 pimentó sec picant
- Llorer
- Pebrella
- Aigua
- Oli OVE
- Pebre negre
- Sal
Per a la coca:
- 200 g de farina integral
- 110 ml d’aigua
- 6 g de sal
Elaboració
- Sofregim la cabeça d’alls i el pimentó i ho reservem.
- En el mateix oli, daurem el conill trossejat.
- Hi agreguem la ceba picada i la tomaca.
- Ho cobrim amb aigua i ho deixem coure.
- Pastem la farina amb l’aigua tèbia i sal.
- Ho amassem bé, fem boles i les estirem.
- Les punxem i les torrem a la planxa.
- A final de la cocció, hi afegim el llorer i la pebrella.
- Servim el guisat sobre la coca de gaspatxo.
- Ho acompanyem del pimentó i la cabeça d’alls.
El conill de muntanya
El conill de muntanya es caça de mitjans d’octubre a febrer. Els entesos en caça recomanen deixar el conill almenys un dia a la serena abans de consumir-lo. El podem guisar, brasejar o fer-lo en escabetx. En qualsevol cas, la carn de caça requereix sempre més temps de cocció que la carn domèstica.
Nutricionalment, estem davant d’una de les carns més saludables del mercat que no utilitzem amb la freqüència que deuríem. És una carn ideal per a tots aquells que volen dur una dieta baixa en calories: és una carn magra, dietètica i fàcil de digerir. A més, quasi no té greixos saturats ni sodi, de manera que també és perfecta per a persones amb problemes d’hipertensió. En el cas del conill de muntanya, els nivells de greix són encara menors respecte al conill de granja.