Directes
Ara en la televisió
ANIMALADES, UN MÓN BESTIAL
Ara en la ràdio
FÓRMULA TERRITORI (reemissió)

Gaspatxo amb conill de muntanya

Fàcil
45 minuts
4 persones

A embrutar-se!

Gaspatxos amb conill de muntanya
14 de desembre 2023 - 20:05
  • 1 conill de muntanya
  • 1 ceba
  • 3 tomaques
  • 1 cabeça d’alls
  • 1 pimentó sec picant
  • Llorer
  • Pebrella
  • Aigua
  • Oli OVE
  • Pebre negre
  • Sal

Per a la coca:

  • 200 g de farina integral
  • 110 ml d’aigua
  • 6 g de sal
  1. Sofregim la cabeça d’alls i el pimentó i ho reservem.
  2. En el mateix oli, daurem el conill trossejat.
  3. Hi agreguem la ceba picada i la tomaca.
  4. Ho cobrim amb aigua i ho deixem coure.
  5. Pastem la farina amb l’aigua tèbia i sal.
  6. Ho amassem bé, fem boles i les estirem.
  7. Les punxem i les torrem a la planxa.
  8. A final de la cocció, hi afegim el llorer i la pebrella.
  9. Servim el guisat sobre la coca de gaspatxo.
  10. Ho acompanyem del pimentó i la cabeça d’alls.

El conill de muntanya

El conill de muntanya es caça de mitjans d’octubre a febrer. Els entesos en caça recomanen deixar el conill almenys un dia a la serena abans de consumir-lo. El podem guisar, brasejar o fer-lo en escabetx. En qualsevol cas, la carn de caça requereix sempre més temps de cocció que la carn domèstica.

Nutricionalment, estem davant d’una de les carns més saludables del mercat que no utilitzem amb la freqüència que deuríem. És una carn ideal per a tots aquells que volen dur una dieta baixa en calories: és una carn magra, dietètica i fàcil de digerir. A més, quasi no té greixos saturats ni sodi, de manera que també és perfecta per a persones amb problemes d’hipertensió. En el cas del conill de muntanya, els nivells de greix són encara menors respecte al conill de granja.

Receptes amb carn Guisats

També et pot interessar