Gaspatxos mariners
Un clàssic per a fer en un dinar familiar
Els gaspatxos són un plat que no té el reconeixement que mereix, ja que són moltes les comarques on es cuina. En uns llocs, més caldosos (cap a l'interior); en altres, més secs (cap a la costa).
Els gaspatxos mariners són un clàssic. Apuntem els ingredients!
Ingredients
- 2 coques de gaspatxos
- 2 l de caldo de peix
- 800 g de peix variat (tonyina, mero, rap)
- 150 g de gambes o llagostins
- 1 ceba
- 3 tomaques
- 3 alls
- 1 pimentó roig
- Safrà
- Oli OVE
- Pebre roig dolç
- Sal
Elaboració
- Saltem les gambes i les reservem.
- Sofregim la ceba i els allets.
- Hi incorporem el pimentó roig.
- Quan ja estiga tot ben sofregit, hi incorporem el pebre roig dolç i la tomaca.
- Hi aboquem caldo de peix amb el safrà i deixem que es coga.
- Hi afegim la coca de gaspatxos i ho deixem coure un parell de minuts.
- Hi afegim el peix trossejat i ho rectifiquem de sal i pebre.
- Ho removem i deixem que es coga durant deu minuts.
- En l'últim moment, hi afegim les gambes.
- Servim els gaspatxos lleugerament melosos.
Gambes i llagostins
Tenen aspectes nutricionals molt beneficiosos. Són rics en proteïnes, recomanats per al desenvolupament muscular. El iode dels llagostins, ajuda a regular el colesterol. Pel seu contingut en iode, també ajuda a processar els hidrats de carboni, enfortir els cabells, la pell i les ungles.