Directes
Ara en la televisió
CIUTATS DESAPAREGUDES

Gratinat de verdures saltades

Fàcil
35 minuts
4 persones

Fàcil, ràpid i saludable

Gratinat de verdures saltades
14 de setembre 2023 - 20:05
  • 400 g de carxofes congelades trossejades
  • 300 g de favetes tendres 
  • 1 paquet de pernil tallat a mà
  • Coquetes de llegums i arròs
  • Ceba tendra 
  • 400 g formatge per a fondre
  • Herbes provençals
  • Oli OVE
  • Pebre blanc
  • Sal
  1. Escaldem les carxofes i les faves i les reservem.
  2. Sofregim la ceba i el pernil.
  3. Hi afegim les verdures i les herbes, i ho saltem.
  4. Ho estenem sobre una safata.
  5. Trenquem les coquetes i les repartim per damunt.
  6. Hi afegim el formatge ratllat.
  7. Ho gratinem en el forn.

Nutrició: carxofa

És un potent diürètic que, a més, ens ajuda a reduir el colesterol. Entre els seus components, a més de l'aigua, destaca la inulina, un tipus de fructosa que li confereix uns particulars matisos dolços; no obstant això, és apta per a diabètics. Les propietats depuratives i digestives de la carxofa es deuen també al seu elevat contingut en fibra. També es recomana consumir-ne per a les malalties de fetge i de vesícula per la presència de la cinarina, un àcid que afavoreix l'eliminació de substàncies de rebuig.

Per què s'utilitza tant en les dietes?

La carxofa té menys d'un 1% de greix i pocs hidrats, per tant, té un valor calòric molt baix. Ajuda molt en la digestió dels greixos i eixa qualitat és precisament la que es confon moltes vegades amb la seua capacitat de “cremar greixos”, però no són processos equivalents: ajuda a digerir els greixos que es consumixen al mateix temps que la carxofa, no els que ja estan al cos.

Receptes saludables Receptes fàcils

També et pot interessar