Gratinat de verdures saltades
Fàcil, ràpid i saludable
Ingredients
- 400 g de carxofes congelades trossejades
- 300 g de favetes tendres
- 1 paquet de pernil tallat a mà
- Coquetes de llegums i arròs
- Ceba tendra
- 400 g formatge per a fondre
- Herbes provençals
- Oli OVE
- Pebre blanc
- Sal
Elaboració
- Escaldem les carxofes i les faves i les reservem.
- Sofregim la ceba i el pernil.
- Hi afegim les verdures i les herbes, i ho saltem.
- Ho estenem sobre una safata.
- Trenquem les coquetes i les repartim per damunt.
- Hi afegim el formatge ratllat.
- Ho gratinem en el forn.
Nutrició: carxofa
És un potent diürètic que, a més, ens ajuda a reduir el colesterol. Entre els seus components, a més de l'aigua, destaca la inulina, un tipus de fructosa que li confereix uns particulars matisos dolços; no obstant això, és apta per a diabètics. Les propietats depuratives i digestives de la carxofa es deuen també al seu elevat contingut en fibra. També es recomana consumir-ne per a les malalties de fetge i de vesícula per la presència de la cinarina, un àcid que afavoreix l'eliminació de substàncies de rebuig.
Per què s'utilitza tant en les dietes?
La carxofa té menys d'un 1% de greix i pocs hidrats, per tant, té un valor calòric molt baix. Ajuda molt en la digestió dels greixos i eixa qualitat és precisament la que es confon moltes vegades amb la seua capacitat de “cremar greixos”, però no són processos equivalents: ajuda a digerir els greixos que es consumixen al mateix temps que la carxofa, no els que ja estan al cos.