Guisat de corder a l'estil de Viver
“El cabritet, d’un mes. I el corder, de tres”
Hui cuinem una de les carns més tradicionals i apreciades en la cuina valenciana: el corder. El guisem a l’estil de Viver, a l'Alt Palància, amb carn produïda a la manera tradicional, soltant el ramat per la muntanya, perquè pasture en pau.
Anota!
Ingredients
- 1 kg de cuixa de corder
- 1 cabeça d’alls
- 1 tomaca
- 1 ceba
- 4 creïlles
- 4 ous
- Aigua
- Llorer
- Pebre negre
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Coem els ous en un casset, amb aigua i sal, i els reservem.
- Trossegem i salpebrem el corder, i el rossegem bé en una cassola.
- Hi afegim la cabeça d’alls, unes fulles de llorer, la ceba trossejada i la tomaca ratllada.
- Hi incorporem les creïlles trencades, ho cobrim amb aigua i ho deixem coure a foc baix.
- Servim cada ració acompanyada d’un ou cuit partit per la mitat.
Nutrició: corder
Tenim associada la carn de corder al fet que és una carn molt greixosa i no és del tot així. Segons el tall, podem trobar parts des del 12% fins al 25%. La cuixa i l’espatla són les parts més magres. I si escollim un animal jove, el greix està més localitzat i es pot apartar més fàcilment. Tot i això, la carn de corder té proteïnes d'alt valor biològic (bones per a la massa muscular i les defenses), és molt digerible, és rica en àcid fòlic i ferro, vitamines B12, B6, B2, zinc, triptòfan. És una carn saludable sempre que la quantitat i la freqüència de consum siguen moderades.