Guisat de corder a l'estil de Viver

Fàcil
40 minuts
4 persones

“El cabritet, d’un mes. I el corder, de tres”

Guisat de corder a l'estil de Viver
Guisat de corder a l'estil de Viver
08 de març 2023 - 19:59

Hui cuinem una de les carns més tradicionals i apreciades en la cuina valenciana: el corder. El guisem a l’estil de Viver, a l'Alt Palància, amb carn produïda a la manera tradicional, soltant el ramat per la muntanya, perquè pasture en pau.

Anota!

  • 1 kg de cuixa de corder
  • 1 cabeça d’alls
  • 1 tomaca
  • 1 ceba
  • 4 creïlles
  • 4 ous
  • Aigua
  • Llorer
  • Pebre negre
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Coem els ous en un casset, amb aigua i sal, i els reservem.
  2. Trossegem i salpebrem el corder, i el rossegem bé en una cassola.
  3. Hi afegim la cabeça d’alls, unes fulles de llorer, la ceba trossejada i la tomaca ratllada.
  4. Hi incorporem les creïlles trencades, ho cobrim amb aigua i ho deixem coure a foc baix.
  5. Servim cada ració acompanyada d’un ou cuit partit per la mitat.

Nutrició: corder

Tenim associada la carn de corder al fet que és una carn molt greixosa i no és del tot així. Segons el tall, podem trobar parts des del 12% fins al 25%. La cuixa i l’espatla són les parts més magres. I si escollim un animal jove, el greix està més localitzat i es pot apartar més fàcilment. Tot i això, la carn de corder té proteïnes d'alt valor biològic (bones per a la massa muscular i les defenses), és molt digerible, és rica en àcid fòlic i ferro, vitamines B12, B6, B2, zinc, triptòfan. És una carn saludable sempre que la quantitat i la freqüència de consum siguen moderades.

També et pot interessar

stats