Guisat de corder amb peres i bajoqueta
Esta recepta és la pera
La pera és una d'eixes fruites que tenim la sort de gaudir tot l'any, en les seues diferents variants. En aquesta ocasió, la farem servir per a cuinar un guisat de corder amb peres i bajoqueta, una recepta que ens ve de la comarca de l’Horta Nord.
Apunta!
Ingredients
- 1 kg de carn de corder
- 350 g de garrofó
- 250 g de bajoqueta
- 250 ml de vi blanc
- 750 ml d’aigua
- 2 cebes
- 2 tomaques
- 2 creïlles
- Peres dures
- Pebre roig
- Pebre negre o blanc
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Salpebrem i sofregim, en una cassola de fang, el corder trossejat.
- Hi afegim la ceba, la bajoqueta i el garrofó.
- Hi agreguem la creïlla, el pebre roig i la tomaca triturada.
- Hi afegim el vi blanc i, quan comence a reduir, hi afegim l’aigua.
- Ho rectifiquem de sal i ho deixem coure fins que es faça el garrofó.
- En els últims 10 minuts, incorporem la pera trossejada.
La pera Tendral
La recepta original d’este plat es cuina amb pera Tendral. La pera Tendral és una varietat local autòctona molt antiga que es cultiva en comarques molt concretes. És originària de Sogorb, a l’Alt Palància, per això se la coneix també com “pera Tendral de Sogorb” i el seu arbre es coneix com “sogorbí”.
Nutrició: pera
Igual que altres fruites, té un alt contingut d’aigua i hidrats de carboni en forma de sucres i, sobretot, fibra. Esta fibra insoluble ajuda a millorar la digestió, a més de tindre propietats astringents. El seu contingut de proteïnes i greixos és molt pobre.
Quant a vitamines, cal destacar-ne les vitamines A, C i K. La pera és rica en minerals com potassi, calci, fòsfor i magnesi.