Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES NIT
Ara en la ràdio
FÓRMULA TERRITORI (reemissió)

Guisat de fesols amb cigales

Fàcil
75 minuts
2 persones

De cullera

Guisat de fesols amb cigales
26 de gener 2024 - 20:10
  • 500 g de fesols blancs 
  • 1 carlota 
  • 1 porro 
  • 1 pot de piparres verdes
  • 3 alls
  • 3 fulles de llorer 
  • Oli OVE
  • Cebollí
  • Sal

Per a les cigales:

  • 6 cigales grosses 
  • 1 ceba 
  • 1 tomaca 
  • 1 carlota 
  • 2 alls 
  • 100 ml de vi blanc 
  • Caldo de peix
  1. Posem a bollir els fesols i el llorer.
  2. Hi incorporem la carlota, el porro i els alls i ho deixem coure.
  3. Sofregim la ceba, els alls, la carlota i la tomaca.
  4. Hi afegim els caps i les pells de les cigales i ho sofregim.
  5. Hi aboquem el vi blanc i ho deixem reduir.
  6. Hi aboquem el caldo de peix i ho deixem coure 15 minuts.
  7. Triturem la crema, la colem i l’aboquem als fesols.
  8. Triturem també el pot de piparres.
  9. Ho colem i ho emulsionem amb oli.
  10. Servim la crema de cigales amb els fesols.
  11. Hi servim les cigales saltades per damunt.
  12. Ho acabem amb la crema de piparres i cebollí picat.

Nutrició: cigala

Les proteïnes són el seu nutrient principal, junt amb un alt contingut d'àcids grassos omega-3. Pel seu alt contingut de colesterol, no és recomanable per a les persones amb el colesterol alt. Entre els minerals, destaquen el seleni, iode, fòsfor, calci, zinc i magnesi. 

Guisats

També et pot interessar