Guisat de fesols amb cigales
De cullera
Cuinem una recepta on és molt difícil fallar: guisat de fesols amb cigales i crema de vitets dolços. Quasi res porta el diari!
No t'oblides dels ingredients!
Ingredients
- 500 g de fesols blancs
- 1 carlota
- 1 porro
- 1 pot de piparres verdes
- 3 alls
- 3 fulles de llorer
- Oli OVE
- Cebollí
- Sal
Per a les cigales:
- 6 cigales grosses
- 1 ceba
- 1 tomaca
- 1 carlota
- 2 alls
- 100 ml de vi blanc
- Caldo de peix
Elaboració
- Posem a bollir els fesols i el llorer.
- Hi incorporem la carlota, el porro i els alls i ho deixem coure.
- Sofregim la ceba, els alls, la carlota i la tomaca.
- Hi afegim els caps i les pells de les cigales i ho sofregim.
- Hi aboquem el vi blanc i ho deixem reduir.
- Hi aboquem el caldo de peix i ho deixem coure 15 minuts.
- Triturem la crema, la colem i l’aboquem als fesols.
- Triturem també el pot de piparres.
- Ho colem i ho emulsionem amb oli.
- Servim la crema de cigales amb els fesols.
- Hi servim les cigales saltades per damunt.
- Ho acabem amb la crema de piparres i cebollí picat.
Nutrició: cigala
Les proteïnes són el seu nutrient principal, junt amb un alt contingut d'àcids grassos omega-3. Pel seu alt contingut de colesterol, no és recomanable per a les persones amb el colesterol alt. Entre els minerals, destaquen el seleni, iode, fòsfor, calci, zinc i magnesi.