Guisat de fesols amb sépia
Xup-xup!
Hui cuinem una recepta pensada per als amants del xup-xup: guisat de fesols amb sépia. Més mediterrani no pot ser, i en menys d’una hora prepares un plat que sorprén.
Necessitem:
Ingredients
- 1 kg de sépia
- 400 g de fesols
- 2 tomaques
- 1 ceba
- 2 alls
- Espinacs
- Llorer
- Pebre roig
- Aigua
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Posem a coure els fesols amb aigua, sal i llorer.
- Quan alce el bull, llevem la bromera i hi afegim aigua freda per a trencar el bull.
- En una paella, sofregim els alls i la ceba amb llorer.
- Hi afegim la sépia, el pebre roig i les tomaques.
- Quan estiga ben sofregit, ho aboquem a l’olla.
- Deixem coure el guisat durant 1 hora.
- Quan falten pocs minuts, hi incorporem els espinacs i ho removem bé.
- Ho deixem coure fins que tot estiga ben cuit.
Els fesols
Els fesols són una llavor d’un dels diversos gèneres de la família de les plantes amb flor lleguminoses. Es poden cuinar de moltes maneres: bollits o fregits principlament, i s’utilitzen en molts plats tradicionals de tot el món.
La majoria dels tipus de fesol menjats habitualment frescos o secs, els del gènere Phaseolus, provenen originàriament d’Amèrica. Es diu que Cristòfor Colom va ser el primer europeu a veure’n mentre explorava el que podrien ser les Bahames.