Guisat de garrofó amb anguila

Fàcil
5 hores
4 persones

Reivindiquem els llegums

Guisat de garrofó amb anguila
Guisat de garrofó amb anguila
01 de novembre 2024 - 15:15

Tot i ser fonamentals en la dieta mediterrània, a vegades trobem a faltar els llegums en moltes cuines. Per a que això no passe, cuinem una recepta de garrofó amb anguila, que més nostre no pot ser.

Anota!

  • 200 g de garrofó
  • 1 anguila
  • 1 porro
  • 1 carxofa
  • 5 alls
  • 1 fulla de llorer 
  • Suc d'ànec 
  • Oli OVE
  • Sal 

Per al suc d'ànec:

  • 1/2 ànec 
  • 1 carlota 
  • 1 ceba
  • 1 cabeça d'alls 
  • 1 porro 
  • 100 ml de brandi 
  • 100 ml de porto 
  • 50 g de mantega 
  • 3 fulles de llorer 
  1. Torrem al forn l’ànec amb les verdures.
  2. En una olla, ho flamegem amb el brandi.
  3. Hi afegim el porto, ho deixem reduir i ho cobrim amb aigua.
  4. Ho deixem coure 3 hores, ho colem i ho lliguem amb mantega.
  5. En una cassola, sofregim el porro i 3 alls.
  6. Hi afegim el garrofó i el caldo d’ànec i ho deixem coure.
  7. Bollim l’anguila amb all i llorer, i la refredem.
  8. Tallem la carxofa i la torrem a la planxa.
  9. Servim una base de guisat de garrofó.
  10. Ho acompanyem amb l'anguila torrada a la planxa.
  11. Ho acabem amb la carxofa.

Llegums per a tot

És recomanable comprar els llegums secs, a granel, ja que és més econòmic i n’hi ha més varietat. S’han de conservar en un lloc fresc, sec i protegit de la humitat, de la llum directa i dels insectes. El lloc ideal és en pots de vidre tancats hermèticament.

La gent té molt associats els llegums a guisats, olles i plats de cullera, però podem consumir-los en qualsevol tipus de receptes i durant tot l’any:

  • Ensalades: a qualsevol de les amanides que fem se li poden incorporar uns cigrons cuits. Els fesols i llentilles sí que necessitarien alguna elaboració més adaptada, tant en textures com en grandària, del tall dels altres ingredients.
  • Hummus: triturar i adobar. Es pot alleugerir la textura amb l’oli d’oliva.
  • Snacks: cruixents al forn o a la fregidora d’aire. A espai amb llentilles i fesols, que es desfan amb més facilitat.
  • Falàfels, salpicons, croquetes, farcits, masses per a pizza.
  • Rebosteria: es poden incloure llegums en mousses, brownies i masses.

També et pot interessar

stats