Guisat de garrofó amb anguila
Reivindiquem els llegums
Tot i ser fonamentals en la dieta mediterrània, a vegades trobem a faltar els llegums en moltes cuines. Per a que això no passe, cuinem una recepta de garrofó amb anguila, que més nostre no pot ser.
Anota!
Ingredients
- 200 g de garrofó
- 1 anguila
- 1 porro
- 1 carxofa
- 5 alls
- 1 fulla de llorer
- Suc d'ànec
- Oli OVE
- Sal
Per al suc d'ànec:
- 1/2 ànec
- 1 carlota
- 1 ceba
- 1 cabeça d'alls
- 1 porro
- 100 ml de brandi
- 100 ml de porto
- 50 g de mantega
- 3 fulles de llorer
Elaboració
- Torrem al forn l’ànec amb les verdures.
- En una olla, ho flamegem amb el brandi.
- Hi afegim el porto, ho deixem reduir i ho cobrim amb aigua.
- Ho deixem coure 3 hores, ho colem i ho lliguem amb mantega.
- En una cassola, sofregim el porro i 3 alls.
- Hi afegim el garrofó i el caldo d’ànec i ho deixem coure.
- Bollim l’anguila amb all i llorer, i la refredem.
- Tallem la carxofa i la torrem a la planxa.
- Servim una base de guisat de garrofó.
- Ho acompanyem amb l'anguila torrada a la planxa.
- Ho acabem amb la carxofa.
Llegums per a tot
És recomanable comprar els llegums secs, a granel, ja que és més econòmic i n’hi ha més varietat. S’han de conservar en un lloc fresc, sec i protegit de la humitat, de la llum directa i dels insectes. El lloc ideal és en pots de vidre tancats hermèticament.
La gent té molt associats els llegums a guisats, olles i plats de cullera, però podem consumir-los en qualsevol tipus de receptes i durant tot l’any:
- Ensalades: a qualsevol de les amanides que fem se li poden incorporar uns cigrons cuits. Els fesols i llentilles sí que necessitarien alguna elaboració més adaptada, tant en textures com en grandària, del tall dels altres ingredients.
- Hummus: triturar i adobar. Es pot alleugerir la textura amb l’oli d’oliva.
- Snacks: cruixents al forn o a la fregidora d’aire. A espai amb llentilles i fesols, que es desfan amb més facilitat.
- Falàfels, salpicons, croquetes, farcits, masses per a pizza.
- Rebosteria: es poden incloure llegums en mousses, brownies i masses.