Guisat de llentilles, tòfona, bolets i germinats
Tradició sofisticada
Ingredients
- 400 g de llentilles caviar
- 150 g de bolets frescos
- 1-2 fulles de col arrissada
- 1 tòfona fresca
- 1 carlota
- 1 tomaca
- 1 creïlla
- 1 ceba
- 3 alls
- Germinats variats
- Oli de tòfona
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- En una cassola posem, en cru, les llentilles amb aigua.
- Hi afegim, trossejats, la ceba, els alls, la carlota, els bolets, la tomaca i la col, amb un rall d’oli i sal.
- Quan alce el bull, afegim la creïlla trossejada i una miqueta d’oli de tòfona.
- Ho deixem coure durant 45 minuts.
- Ho servim amb tòfona fresca ratllada o laminada.
- Ho decorem amb els germinats.
Nutrició: llentilles.
Contenen proteïnes riques en aminoàcids essencials, a més de ser riques en fibra i tindre un escàs contingut gras. Són molt interessants perquè contenen dos tipus de fibra: fibra soluble i fibra insoluble. La primera ajuda a previndre malalties cardiovasculars i diabetis gràcies al fet que redueix la velocitat d'absorció de sucres. A més, té un gran impacte en la sensació de sacietat. La fibra insoluble, per altra part, és indispensable per a millorar el trànsit intestinal.
En les llentilles també trobem grans quantitats d'antioxidants que formen part de la família dels flavonoides, molècules conegudes per lluitar contra el colesterol i l'envelliment cel·lular. Tot això sense oblidar que són riques en minerals com ferro, magnesi, fòsfor, potassi, manganés, calci i coure, i en vitamines, sobretot del grup B.