Guisat de pelleta de tonyina
Un plat mariner, mariner
Atenció a aquest guisat de pelleta de tonyina, un producte molt típic a la Marina Alta que és molt difícil de degustar si no vas per allí. És un plat molt mariner, per la Marina i pels pescadors, i un bon exemple que de la tonyina també s’aprofita tot, com del porc.
No t'oblides d'anotar els ingredients!
Ingredients
- 750 g de pelletes de tonyina salades
- 500 ml d’aigua
- 1 ceba
- 1 pimentó roig
- 1 albergina
- Pebre roig dolç
- Pa de poble
Elaboració
- Posem a remulla les pelletes durant 4 hores, aprox., canviant l’aigua.
- Escatem bé les pelletes i les bollim durant 15 minuts.
- Sofregim la ceba, el pimentó i l’albergina trossejats.
- Tallem les pelletes a trossets i les afegim a la cassola.
- Hi agreguem el pebre roig i l’aigua, i ho deixem coure 15 minuts, aprox.
- Ho servim acompanyat d’un bon pa de poble.
Les saladures de les Marines
Tant a la Marina Alta com a la Baixa podem trobar una gran varietat de saladures derivades del peix. Fins i tot, algunes desconegudes en altres comarques, com les pelletes, el sangatxo o el bull. Antigament, eren talls que no tenien rendibilitat comercial i se’ls quedaven els pescadors, però actualment, s'han convertit en una peça clau de la gastronomia de mar, estenent-se a més tipus de peix.