Guisat de polp amb creïlles
Senzillíssim i boníssim
Tenim hui a la nostra cuina un guisat de polp amb creïlles. Un plat senzill, com tots els que fem, i boníssim… com tots els que fem, també. Quan tens un producte tan bo com el polp, ja tens mig plat fet.
Ací tens els ingredients!
Ingredients
- 3 polpets de 500 g
- 1/2 pimentó roig
- 1/2 pimentó verd
- 4 alls
- 3 fulles de llorer
- 2 cebes
- 2 creïlles
- 1 tomaca de branca
- Pebre roig dolç
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Coem els polps amb oli i llorer durant 25 minuts i els reservem.
- En una olla, sofregim la ceba i l’all picats.
- Hi afegim els pimentons i ho sofregim tot bé.
- Hi incorporem la tomaca tallada a daus.
- Ho deixem coure a foc baix i hi afegim les creïlles.
- Hi incorprem caldo de la cocció i pebre roig.
- Hi afegim el polp ja cuit tallat a trossos.
- Ho rectifiquem de sal i ho deixem coure 15 minuts més.
Nutrició: polp
El polp té un alt contingut en proteïnes d’alt valor nutritiu, és baix en greixos i colesterol, i la seua aportació calòrica també és baixa. Pel que fa als minerals, destaca el seu contingut en potassi, calci, sodi i, sobretot, iode. Entre les vitamines, destaquen les del grup B, sobretot els folats, i la vitamina E.