Guisat de sépia i carxofa
A cuinar!
Cuinem un guisat de sépia i carxofa, un plat tradicional que es feia molt per la comarca de la Safor i que ens ve de la mà de Chelo Peiró, que la té recollida en un dels seus llibres.
Agafa llapis i apunta!
Ingredients
- 500 g de sépia
- 1 l d’aigua o caldo lleuger de peix
- 4 carxofes
- 4 creïlles
- 1 tomaca
- 1 ceba
- 1 garba d’alls tendres
- Pebre roig
- Pebre negre
- Julivert
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Sofregim la sépia trossejada.
- Hi afegim la ceba tallada a la juliana, els alls tendres i ho deixem coure.
- Hi agreguen pebre roig, la tomaca ratllada i les creïlles trossejades.
- Finalment, hi incorporem les carxofes tallades a quarts.
- Ho ofeguem tot bé i hi aboquem l’aigua o el caldo de peix.
- Ho deixem coure 5 minuts a foc viu i 20 minuts a foc fluix. Bon profit!
Nutrició: sépia
L'aportació de proteïnes és molt elevada, així com la de minerals i vitamines. Entre els minerals, destaquen el seleni, el iode, el fòsfor, el ferro i el sodi. De seleni, una ració de sépia n’aporta el 100% de les ingestes diàries recomanades. És baixa en calories i vitamines del grup B. Pel seu contingut en sodi, no és recomanable consumir sépia en casos d'hipertensió.