Guisat de sépia i carxofa

Fàcil
2 hores
4 persones

A cuinar!

Guisat de sépia i carxofa
Guisat de sépia i carxofa
08 de febrer 2023 - 19:59

Cuinem un guisat de sépia i carxofa, un plat tradicional que es feia molt per la comarca de la Safor i que ens ve de la mà de Chelo Peiró, que la té recollida en un dels seus llibres.

Agafa llapis i apunta!

  • 500 g de sépia
  • 1 l d’aigua o caldo lleuger de peix
  • 4 carxofes
  • 4 creïlles
  • 1 tomaca
  • 1 ceba
  • 1 garba d’alls tendres
  • Pebre roig
  • Pebre negre
  • Julivert
  • Oli OVE 
  • Sal
  1. Sofregim la sépia trossejada.
  2. Hi afegim la ceba tallada a la juliana, els alls tendres i ho deixem coure.
  3. Hi agreguen pebre roig, la tomaca ratllada i les creïlles trossejades.
  4. Finalment, hi incorporem les carxofes tallades a quarts.
  5. Ho ofeguem tot bé i hi aboquem l’aigua o el caldo de peix.
  6. Ho deixem coure 5 minuts a foc viu i 20 minuts a foc fluix. Bon profit!

Nutrició: sépia

L'aportació de proteïnes és molt elevada, així com la de minerals i vitamines. Entre els minerals, destaquen el seleni, el iode, el fòsfor, el ferro i el sodi. De seleni, una ració de sépia n’aporta el 100% de les ingestes diàries recomanades. És baixa en calories i vitamines del grup B. Pel seu contingut en sodi, no és recomanable consumir sépia en casos d'hipertensió.

També et pot interessar

stats