Directes
Ara en la televisió
XINO XANO

Guisat de sépia amb ceba i blanquet

Intermedi
80 minuts
4 persones

Amb Jorge Lengua

Guisat de sépia amb ceba i blanquet
22 de setembre 2023 - 20:05
  • 250 g de sépia bruta
  • 1 blanquet
  • 4 calamarets
  • 200 g de bajoques verdes
  • ½ ceba
  • 3 alls
  • Mantega de vaca
  • Vi manzanilla de Xerés
  • Herba-sana
  • Oli OVE
  • Sal

Per a l’allioli:

  • 100 g d’oli de gira-sol
  • 1 manoll de julivert fresc
  • 1 ou
  • 1 all
  • Sal
  1. Netegem la sépia, la tallem i la daurem.
  2. Hi afegim els alls i la ceba, ho salem i ho sofregim.
  3. Hi incorporem el blanquet i la mantega i ho deixem coure.
  4. Hi aboquem un raig de vi i aigua, i ho deixem coure 1 hora.
  5. Escaldem les bajoques, les refredem i les reservem.
  6. Escaldem el julivert i el triturem amb l’oli de gira-sol.
  7. Colem l’oli i amb l’ou i l’all, fem un alllioli.
  8. Servim el guisat amb l’allioli, uns calamarets a la planxa i les bajoques.
  9. Ho acabem amb oli verd i herba-sana.

Nutrició: sépia

La sépia té una composició semblant a la del calamar, però amb menys colesterol. L'aportació de proteïnes és molt elevada, així com la de minerals i vitamines. Entre els minerals, destaquen el seleni, el iode, el fòsfor, el ferro i el sodi. De seleni, una ració de sépia n’aporta el 100% de les ingestes diàries recomanades. És baixa en calories i vitamines del grup B. Pel seu contingut en sodi, no és recomanable consumir sépia en casos d'hipertensió.

Receptes amb peix Guisats

També et pot interessar