Guisat de sépia amb ceba i blanquet
Amb Jorge Lengua
Cuinem un guisat de sépia amb ceba i blanquet, una recepta que és bona mostra de la cuina de terreny. A més, és un dels plats més exitosos de la carta del restaurant La Suculenta, de Jorge Lengua.
Pren nota!
Ingredients
- 250 g de sépia bruta
- 1 blanquet
- 4 calamarets
- 200 g de bajoques verdes
- ½ ceba
- 3 alls
- Mantega de vaca
- Vi manzanilla de Xerés
- Herba-sana
- Oli OVE
- Sal
Per a l’allioli:
- 100 g d’oli de gira-sol
- 1 manoll de julivert fresc
- 1 ou
- 1 all
- Sal
Elaboració
- Netegem la sépia, la tallem i la daurem.
- Hi afegim els alls i la ceba, ho salem i ho sofregim.
- Hi incorporem el blanquet i la mantega i ho deixem coure.
- Hi aboquem un raig de vi i aigua, i ho deixem coure 1 hora.
- Escaldem les bajoques, les refredem i les reservem.
- Escaldem el julivert i el triturem amb l’oli de gira-sol.
- Colem l’oli i amb l’ou i l’all, fem un alllioli.
- Servim el guisat amb l’allioli, uns calamarets a la planxa i les bajoques.
- Ho acabem amb oli verd i herba-sana.
Nutrició: sépia
La sépia té una composició semblant a la del calamar, però amb menys colesterol. L'aportació de proteïnes és molt elevada, així com la de minerals i vitamines. Entre els minerals, destaquen el seleni, el iode, el fòsfor, el ferro i el sodi. De seleni, una ració de sépia n’aporta el 100% de les ingestes diàries recomanades. És baixa en calories i vitamines del grup B. Pel seu contingut en sodi, no és recomanable consumir sépia en casos d'hipertensió.