Guisat de tavella, clòtxines i manetes de porc
De muntanya amb un toc de mar
Arranquem amb una recepta de guisat de tavella amb clòtxines i peus de porc. Així, podrem degustar la tavella fora de la paella, que sol ser on la trobem normalment. I sí, sabem que ho esteu pensant, és altre "Morera i muntanya".
No oblideu els ingredients!
Ingredients
- 400 g de tavella fresca
- 100 g de ceba
- 1 kg de clòtxines
- 1,2 l de caldo de peix
- 1 creïlla
- 2 tomaques
- 2 alls
- 1 branca de timó
- 2 fulles de llorer
- Pebre negre en gra
- Julivert fresc
- Vitets dolços
- Oli OVE
- Sal
Per als peus de porc:
- 3 manetes de porc
- 1 ceba
- 1 cabeça d'alls
- 2 fulles de llorer
- Pebre negre en gra
Elaboració
- Coem els peus de porc amb la ceba, la cabeça d’alls, llorer i pebre negre.
- Desossem els peus i els donem forma cilíndrica.
- Fem un sofregit amb la tomaca, ceba, all i timó.
- Hi afegim la tavella i el caldo de peix, i ho deixem coure.
- Obrim les clòtxines amb llorer i pebre en gra.
- Tallem rodanxes de porc i les passem per la planxa.
- Servim el guisat de tavella amb les clòtxines i els peus de porc.
- Ho decorem amb julivert i uns vitets dolços.
El col·lagen del porc
El col·lagen és un dels components destacats dels peus de porc. És un reparador natural de teixits que dona estructura, fermesa i elasticitat a la pell i manté la salut dels músculs, lligaments, tendons i articulacions. Molt important en la recuperació de lesions. Molta gent consumix col·lagen mitjançant suplements. Precisament eixe col·lagen és el que li dona la textura característica que a molta gent no agrada.