Hamburguesa de fesols rojos
Una variació saludable de la típica hamburguesa
L’hamburguesa ha sigut un producte maltractat, sinònim de menjar porqueria, i no hi ha cap motiu perquè siga així. Si escollim productes de qualitat i els tractem amb respecte, podem obtindre plats de primera categoria.
Hui preparem una recepta saludable, vegetariana i deliciosa: una hamburguesa de fesols rojos.
Ingredients
- 4 pans integrals individuals tipus brioix
- 400 g de fesols rojos cuits
- 150 g de xampinyons
- 70 g de cuscús
- 70 g de pa ratllat
- 1 carlota
- 1 moniato
- 1 tomaca
- 1 remolatxa cuita
- 1 ceba
- Fulles d’encisam
- Cogombrets
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Sofregim la ceba, els xampinyons i la carlota ben picats.
- Per altra part, coem el cuscús amb aigua i sal.
- En un bol, pastem els fesols juntament amb la remolatxa.
- Hi afegim les verdures sofregides, pa ratllat i ho mesclem fins que n’obtinguem la textura desitjada.
- Hi incorporem el cuscús, ho barregem tot i ho deixem reposar.
- Per una altra banda, tallem el moniato a rodanxes fines i les fregim.
- Fem hamburgueses amb la massa de fesols i les torrem en una paella.
- Muntem l’entrepà amb tomaca, encisam i cogombrets.
- Hi incorporem l’hamburguesa i ho acompanyen amb les xips de moniato.
Truquet hamburgueses
Perquè no queden crues al centre, abans de traure-les, s’hi pot tirar un raig d’aigua en la paella i tapar-la immediatament. El vapor generat li donarà aquell punt de cocció final sense haver de torrar-la més per fora.