Hamburguesa de gambots frescos
De tot es poden fer hamburgueses
L’hamburguesa és un recurs molt polivalent i efectiu per a fer tota classe d’elaboracions, no sempre de carn. Per a mostra, aquesta hamburguesa de gambots frescos.
Anota!
Ingredients
- 1 kg de gambots
- 1 clara d'ou
- Pa d’hamburguesa rústic
- All en pols
- Ceba cruixent
- Cebollí fresc
- Pa ratllat
- Pebre blanc
- Sal
Per a la guarnició:
- 1 pot de guacamole
- 300 g de pimentó rostit a tires
- All en pols
- 1 iogurt grec
- Encisam
- Cogombre
- Tomaca
Elaboració
- Pelem els gambots i els piquem amb un ganivet.
- Pastem els gambots amb la clara d’ou, la ceba, l’all i cebollí.
- Li posem pa ratllat a la massa, la salpebrem i la reservem al fred.
- Triturem els pimentons amb iogurt i oli, sal i all en pols.
- Formem les hamburgueses i les torrem a la planxa.
- Muntem l’hamburguesa amb guacamole i les verdures.
- Ho acabem amb el iogurt de pimentons.
La polivalència de l'hamburguesa
L'hamburguesa original és de carn i tenim associat el concepte, però està bé també obrir la ment i desenvolupar la nostra creativitat. Ací teniu alguns exemples d'hamburgueses que podem fer a casa, moltes d’elles veganes o vegetarianes:
- De cigrons i polenta
- D'avena amb xampinyons
- D'arròs i llentilles
- D'arròs i formatge
- D'albergina i mill
- De cigrons
- De peix i verdures
- De salmó fresc