Hamburguesa de llentilles
Sense carn
És dia d'hamburguesa a La cuina de Morera, però en fem una que podem menjar tots i totes: cuinem una hamburguesa de llentilles molt ben acompanyada.
Anota!
Ingredients
- 200 g de llentilles cuites
- 1 ceba tendra
- 1 ceba roja
- 2 tomaques
- 1 moniato
- Pa d’hamburguesa integral
- Encisam
- Pa ratllat
- Salsa Worcester
- Pebre negre
- Mel
- Mostassa
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Xafem les llentilles.
- Hi afegim la ceba, pa ratllat i la salsa Worcester i ho triturem.
- Ho salpebrem i hi formem hamburgueses.
- Les torrem i les reservem.
- Les servim dins del pa amb tomaca, encisam i ceba roja.
- Ho adobem tot amb vinagreta de mostassa.
- Ho acompanyem amb moniato fregit.
Nutrició: llentilles
Contenen proteïnes riques en aminoàcids essencials, a més de ser riques en fibra i tindre un escàs contingut gras. Són molt interessants perquè contenen dos tipus de fibra: fibra soluble i fibra insoluble. La primera ajuda a previndre malalties cardiovasculars i la diabetis gràcies al fet que redueix la velocitat d'absorció de sucres. A més, té un gran impacte en la sensació de sacietat. La fibra insoluble, per altra part, és indispensable per a millorar el trànsit intestinal.