Hamburguesa de quinoa
Sense carn
Preparar hamburgueses diferents a les de tota la vida és un recurs genial per a menjar llegums o cereals. Hui, cuinem hamburguesa de quinoa, un plat que vos sorprendrà, sobretot si el prepareu a casa.
Necessitem:
Ingredients
- 250 g de quinoa
- 750 ml d'aigua
- 100 g de formatge de cabra
- 2 rovells d'ou
- 1 ceba
- Tomaques cherry
- Espinacs baby
- Pa d'hamburguesa amb llavors
- Pebre negre
- Sal
Per a la salsa:
- 200 g de carlota
- 2 ous durs
- 3 cullerades de maionesa
- Julivert fresc
- Mostassa
- Sal
Elaboració
- Torrem la quinoa, la bollim, l’escorrem i la refredem.
- Mesclem la quinoa amb la ceba.
- Hi incorporem els rovells i el formatge.
- Ho adobem amb julivert i fem les hamburgueses.
- Torrem les hamburgueses en una paella.
- Ratllem la carlota i la triturem amb els ous durs.
- Hi afegim la maionesa i mostassa.
- Ho servim amb les tomaques, els espinacs i la maionesa.
Nutrició: quinoa
Se sol dir que és un pseudocereal perquè, malgrat que és una llavor, es pot consumir com si fora un cereal.
- Comparada amb la major part dels cereals, la quinoa conté moltes més proteïnes i greixos (majoritàriament insaturats), entre els quals destaquen els àcids omega-6 i omega-3.
- La quantitat de calories de la quinoa és semblant o lleument superior a la dels cereals, ja que conté menys quantitat d'hidrats.
- No conté gluten i té un baix índex glucèmic.
- Hi destaca l’alta aportació de fibra, majoritàriament fibra insoluble com la que solen tindre les llavors.
- Per als esportistes pot ser un aliment molt valuós, semblant a l'avena, per la presència de bons minerals, hidrats complexos i proteïnes.
- És una bona font de ferro d’origen vegetal.