Hamburguesa de zebra
Una carn exòtica
Ingredients
- 250 g de carn de zebra picada
- 3 rodanxes de formatge cheddar
- 2 rovells d'ou
- 2 pans de brioix
- 2 cebes roges
- 1 plàtan mascle madur
- 1 alvocat
- 1 tomaca
- 100 ml de Pedro Ximénez
- Sucre moreno
- Julivert fresc
- Ruca
- All en pols
- Pebre negre
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- En una paella, caramel·litzem la ceba, amb sucre i vi.
- En una altra paella, fregim el plàtan, tallat a rodanxes.
- Esclafem els trossos de plàtan, els fregim i els reservem.
- Pastem la carn picada amb l’all en pols, sal, pebre, els rovells i julivert.
- Fem les hamburgueses i les torrem per una cara.
- Les girem i hi afegim la ceba i el formatge.
- Les servim dins del pa amb una rodanxa de tomaca, alvocat, plàtan i ruca.
La carn de zebra
La zebra que es comercialitza a Europa sol arribar des de Namíbia o Sud-àfrica i és un plat típic dels països del sud del continent africà. La carn de zebra té un gust semblant al de la caça, però més suau i amb tocs dolços. Alguns diuen que està a mig camí entre la carn de porc i la de vedella.
-l seu tall més valorat és el rellom, que sol preparar-se a la planxa o graella. Per ser tan magra, s’ha d'anar amb compte de no passar-se’n de cocció. La resta dels talls poden preparar-se fregits o guisats, i és molt habitual trobar-la en format de carn picada: ideal per a preparar hamburgueses, bolonyeses i altres plats.
Nutricionalment, les carns exòtiques destaquen per ser, la majoria, molt magres, baixes en greixos i amb una elevada càrrega proteica. La carn de zebra té molt poques calories i és molt rica en ferro.