Hamburguesa de zebra

Fàcil
45 minuts
4 persones

Una carn exòtica

190 hamburguesa recepta
Hamburguesa de zebra
11 d'octubre 2023 - 20:24

Hui cuinem una elaboració clàssica, però amb un ingredient exòtic: hamburguesa de zebra. Ací ens sembla estrany, però a l’Àfrica és una de les carns més valorades.

Per a fer-la, necessitem:

  • 250 g de carn de zebra picada
  • 3 rodanxes de formatge cheddar 
  • 2 rovells d'ou 
  • 2 pans de brioix 
  • 2 cebes roges
  • 1 plàtan mascle madur 
  • 1 alvocat 
  • 1 tomaca 
  • 100 ml de Pedro Ximénez
  • Sucre moreno
  • Julivert fresc
  • Ruca
  • All en pols
  • Pebre negre
  • Oli OVE
  • Sal
  1. En una paella, caramel·litzem la ceba, amb sucre i vi.
  2. En una altra paella, fregim el plàtan, tallat a rodanxes.
  3. Esclafem els trossos de plàtan, els fregim i els reservem.
  4. Pastem la carn picada amb l’all en pols, sal, pebre, els rovells i julivert.
  5. Fem les hamburgueses i les torrem per una cara.
  6. Les girem i hi afegim la ceba i el formatge.
  7. Les servim dins del pa amb una rodanxa de tomaca, alvocat, plàtan i ruca.

La carn de zebra

La zebra que es comercialitza a Europa sol arribar des de Namíbia o Sud-àfrica i és un plat típic dels països del sud del continent africà. La carn de zebra té un gust semblant al de la caça, però més suau i amb tocs dolços. Alguns diuen que està a mig camí entre la carn de porc i la de vedella.

-l seu tall més valorat és el rellom, que sol preparar-se a la planxa o graella. Per ser tan magra, s’ha d'anar amb compte de no passar-se’n de cocció. La resta dels talls poden preparar-se fregits o guisats, i és molt habitual trobar-la en format de carn picada: ideal per a preparar hamburgueses, bolonyeses i altres plats.

Nutricionalment, les carns exòtiques destaquen per ser, la majoria, molt magres, baixes en greixos i amb una elevada càrrega proteica. La carn de zebra té molt poques calories i és molt rica en ferro.

També et pot interessar

stats