Hochepot
Com estar a Brussel·les
Si no has visitat mai Bèlgica, tastar aquesta recepta serà quasi com estar allà. Cuinem el tradicional "hochepot", que podria ser l'equivalent belga a les nostres olletes.
Pren nota!
Ingredients
- 500 g de carn de bou o vedella
- 1 espinada de porc
- ½ garró de porc
- 300 g de carn de corder
- 3 carlotes
- 2 cebes
- 1 all porro
- ½ col de Milà o rissada
- 1 tija d'api
- Sagí
- Timó
- Llorer
- Pebre
- Sal
Elaboració
- En una olla, posem a bollir la carn.
- Hi incorporem la verdura a trossos grans i les cebes senceres.
- Hi afegim llorer i timó i ho deixem coure durant 2 hores.
- Traiem la ceba i la daurem amb sagí i timó.
- Retirem la col de l’olla i la tallem.
- Afegim la col a la ceba i ho daurem tot.
- Traiem la carn ja cuita i la fem a trossos.
- Servim la col i la ceba amb la carn i les verdures.
- Ho arruixem amb el caldo.
Col rissada i col 'kale'
No hem de confondre la col rissada que es gasta en aquest plat amb la popular col kale. Aquesta es tracta d’una col rissada, però que es coneix com col rissada verda, col de Milà o col de Savoia. És com la col llisa, però amb menys nervis, més verda, més rissada, de fulles més tendres i amb un gust més suau. Les seues fulles tampoc estan tan apretades com les de la col blanca, així que duren menys en estat òptim. Ara bé, tant la col blanca com la col rissada serveixen per als mateixos plats, són intercanviables. Solen tindre el mateix preu, la mateixa grandària i la temporada és pràcticament la mateixa (de tardor a primavera).