Hummus de pésols amb formatges
Recepta vegetariana
Preparem un plat d’allò més fresquet i apetitós: hummus de pèsols amb formatges. També es podria utilitzar per a picar o d’acompanyament en altres plats, com l’hummus “normal” de cigrons.
Pren nota!
Ingredients
- 600 g de pésols congelats
- 10 coquetes de blat integral
- 1 peça de formatge vell torrat
- 1 peça de formatge curat mescla
- 1 peça de formatge de cabra semicurat
- Tomaques ‘cherry’
- Pebre roig dolç
- Oli OVE
- Orenga seca
- Pebre negre
- Sal
Elaboració
- Escaldem els pésols i els escorrem.
- Els salpebrem i ho triturem.
- Ho colem i ho reservem en la nevera.
- Tallem les coquetes a triangles i les fregim.
- Servim l’hummus acompanyat dels formatges i els cruixents.
- Ho decorem amb pebre roig, tomaquetes i oli.
La moda de l'hummus
Gràcies al boom que va suposar la popularització de l’hummus, podem gaudir d’una “nova” manera de preparar els aliments que no és tan nova, ja que ens limitem a fer-ne “farinetes”, com si preparàrem menjar per a un bebé o un iaio mellat.
La qüestió ací és obtindre una textura versàtil que ens permeta mullar-hi pa, que no es talle, i no acabar fent de tot un gaspatxo o un puré. També podem fer-ne de cigrons, fesols (blancs, rojos), llentilles, o altres hortalisses (carlota, creïlla). En definitiva, estem parlant d’una mena de puré especiat i consistent, al qual li podem posar tota la imaginació possible.