Hummus de remolatxa amb pa de pita i verduretes
Cuina mediterrània, però de l'altra vora
A la cuina mediterrània, no sols a l'espanyola, hi ha aliments molt deliciosos que provenen del nord d'Àfrica o del Marroc, com aquest hummus amb abundants espècies.
L'hummus és fàcil de fer i té nombrosos beneficis. Tot i que l'original es fa principalment de cigrons, es pot combinar amb una gran varietat d'ingredients, com per exemple fesols o lentilles. En aquesta recepta, el barrejarem amb remolatxa i l'acompanyarem amb el clàssic pa de pita i verduretes per a sucar-hi. Pren nota que comencem!
Ingredients
- 1 carlota
- 1 cogombre
- Branques d'api
- 3 ràvens
- 1 pimentó roig
- 2 pans de pita
Per a l’hummus:
- 500 g de cigrons cuits
- Oli de sèsam
- 1 all
- Suc de llima
- Comí
- Pebre roig
- Sal
- Mitja cullereta de tahina
- Julivert fresc
- 1 remolatxa cuita
Elaboració
- Triturem els ingredients de l’hummus fins a obtindre’n una pasta lleugera.
- Tallem a bastonets la carlota, el cogombre, l’api i el pimentó.
- Tallem a tires el pa de pita i el torrem al forn.
- Servim l’hummus amb els vegetals i el pa cruixent.
Informació nutricional
Els llegums, en aquest cas els cigrons, són un aliment essencial en la dieta mediterrània i hauria de ser un costum afegir-los a la nostra dieta. Són una font de carbohidrats, proteïnes i fibra, amb molt poques calories; podríem dir que és un superaliment.