Iturbis
Homenatge a un músic
Ingredients
- 500 g de farina de força
- 25 g de rent fresc
- 100 g de sucre
- 75 g de sagí de porc
- 125 ml d’aigua
- 3 ous
- Pomes o peres
- Ratlladura de llima i taronja
Per al massapà:
- 125 g d’ametla molta fina
- 2 ous
- 1 clara d’ou
- 2 cullerades de sucre de llustre
Elaboració
- Barregem l’ametla amb el sucre de llustre i la clara d’ou.
- Ho pastem bé fins que l’ametla solte l’oli.
- Mesclem la farina i el rent.
- Hi afegim les ratlladures, el sucre, el sagí, els ous i una mica d’aigua.
- Ho pastem a mà i la deixem fermentar, tapada, de 2 a 3 hores.
- La dividim en porcions.
- Esclafem les porcions i hi posem damunt trossets de fruita.
- Tanquem els paquets i els col·loquem en una placa de forn.
- Dissolem el massapà en 2 ous batuts fins que quede espés.
- Deixem que la massa fermete uns minuts.
- Ho enfornem a 175 °C durant 20 minuts.
José Iturbi
Només hi ha 9 espanyols que tinguen una estrela al Passeig de la Fama de Hollywood, i José Iturbi n’és un. Hi ha 6 músics (José Iturbi, Tony Moreno, Xavier Cugat, Julio Iglesias, Plácido Domingo i Alejandro Sanz) i 3 actors (Penélope Cruz, Antonio Banderas i Javier Bardem).
Després d’exercir de professor, director d'orquestra, compositor i concertista per tota Europa i els Estats Units, en la dècada dels 40 es va dedicar al cinema, amb la interpretació de bandes sonores per a curtmetratges i llargmetratges, motiu pel qual va assolir una gran fama a Hollywood i el portà a obtindre la seua estrela. La seua germana Amparo, també gran pianista, era la seua acompanyant inseparable en concerts i pel.lícules.
La sala més gran del Palau de la Música de València porta el seu nom, així com un conservatori i un cicle anual de concerts de piano.