Karidopita (pastís d'anous grec)

Fàcil
45 minuts
4 persones

Opa!

Karidopita (pastís d'anous grec)
Karidopita (pastís d'anous grec)
03 de gener 2024 - 20:10

Cuinem un pastís molt popular a Grècia, la karidopita. El seu ingredient principal és l'anou, la fruita seca més saludable i assaciant.

Pren nota!

  • 150 g d'anous
  • 150 g de sucre
  • 80 g de pa ratllat
  • 4 ous 
  • Canella en pols
  • Anís molt
  • Clau en pols
  • Mantega

Per a l'almívar:

  • 200 ml d'aigua
  • 200 g de sucre
  • 25 ml de brandi
  • Canella en rama
  • Anís estrellat
  • Claus d’olor
  • Corfa de llima
  1. Piquem les anous.
  2. Batem bé els rovells amb la mitat del sucre i les espècies.
  3. Hi afegim el pa ratllat i les anous i ho mesclem.
  4. Muntem les clares amb l’altra mitat.
  5. Ho ajuntem tot i ho seguim mesclant.
  6. Engreixem un motle.
  7. Hi aboquem la massa i ho enfornem a 180 °C durant 30 minuts.
  8. Posem a coure els ingredients de l’almívar.
  9. Ho colem i ho reservem.
  10. Traiem el pastís i el xopem amb l’almívar.
  11. Ho decorem amb més anous.

Les anous gregues

La karidopita és una elaboració originària de les regions del nord de Grècia, on hi ha boscos amb grans anouers, i este producte ha sigut un puntal econòmic important en la zona (com ací l’ametla). Este dolç el podem trobar en un format més dens, com el que estem preparant, o també tipus coca de llanda amb anous (amb farina i gasificant). A més de l’ús de les anous i de les espècies, el que caracteritza este dolç és el bany d’almívar que porta (a l’estil del baklava).

També et pot interessar

stats