Directes
Ara en la televisió
NADAL ENTRE LES FLORS

Kebab de corder amb iogurt picant

Fàcil
90 minuts
4 persones

El fem casolà

Kebab de corder amb iogurt picant
18 d'octubre 2023 - 20:05
  • 650 g de carn de corder picada
  • Mitja ceba blanca
  • 2 alls
  • Coquetes de blat o pa de pita
  • Julivert fresc
  • Celiandre fresc
  • Pebre negre
  • Baharat (mescla d’espècies)
  • Oli OVE
  • Sal

Per a la salsa de iogurt:

  • Iogurt natural
  • Maionesa
  • 2 alls
  • Oli OVE
  • Julivert fresc
  • pebre roig picant
  • Pebre negre
  • Sal

Per al baharat:

  • Llavors de cardamom
  • Claus d'olor
  • Comí 
  • Celiandre en gra
  • Pebre roig (dolç o picant)
  • Canella en pols
  • Anou moscada

Per a servir:

  • Pimentó roig
  • Encisam
  • Tomaca
  • Mitja ceba morada
  1. Mesclem les espècies.
  2. Mesclem la carn amb la ceba blanca i els alls.
  3. Hi afegim baharat, celiandre i julivert i ho pastem.
  4. Enfilem la carn en una broqueta, els donem forma cilíndrica i ho reservem.
  5. Torrem la carn a la planxa i reservem.
  6. Deixem reposar la carn en la nevera durant mitja hora.
  7. Adobem la ceba morada amb sal i julivert.
  8. Mesclem el iogurt i la maionesa.
  9. Hi afegim all, pebre roig, sal, pebre negre i oli.
  10. Torrem la carn i la servim amb el pa i verdures al gust.
  11. Ho acabem amb la salsa de iogurt.

L'origen del kebab

El kebab és un plat de carn rostida que té l’origen a l'Orient Mitjà. La paraula kebab prové del turc i vol dir "carn rostida". El kebab es pot fer amb qualsevol tipus de carn, però els tipus més comuns són el de corder, el de vedella i el de pollastre. La carn es marina i adoba i després es cuina a la graella o a la brasa. Es pot servir en plat, en un rotllo de pa o en pa de pita amb verdures: tomaca, encisam i ceba.

El kebab és un plat molt popular a Turquia, Grècia, l’Iran i el Líban, i des de fa molts anys també ho és a Europa, on s'ha convertit en un plat de menjar ràpid molt popular.

Receptes del món Receptes amb carn

També et pot interessar