Kebab de corder amb iogurt picant
El fem casolà
Ingredients
- 650 g de carn de corder picada
- Mitja ceba blanca
- 2 alls
- Coquetes de blat o pa de pita
- Julivert fresc
- Celiandre fresc
- Pebre negre
- Baharat (mescla d’espècies)
- Oli OVE
- Sal
Per a la salsa de iogurt:
- Iogurt natural
- Maionesa
- 2 alls
- Oli OVE
- Julivert fresc
- pebre roig picant
- Pebre negre
- Sal
Per al baharat:
- Llavors de cardamom
- Claus d'olor
- Comí
- Celiandre en gra
- Pebre roig (dolç o picant)
- Canella en pols
- Anou moscada
Per a servir:
- Pimentó roig
- Encisam
- Tomaca
- Mitja ceba morada
Elaboració
- Mesclem les espècies.
- Mesclem la carn amb la ceba blanca i els alls.
- Hi afegim baharat, celiandre i julivert i ho pastem.
- Enfilem la carn en una broqueta, els donem forma cilíndrica i ho reservem.
- Torrem la carn a la planxa i reservem.
- Deixem reposar la carn en la nevera durant mitja hora.
- Adobem la ceba morada amb sal i julivert.
- Mesclem el iogurt i la maionesa.
- Hi afegim all, pebre roig, sal, pebre negre i oli.
- Torrem la carn i la servim amb el pa i verdures al gust.
- Ho acabem amb la salsa de iogurt.
L'origen del kebab
El kebab és un plat de carn rostida que té l’origen a l'Orient Mitjà. La paraula kebab prové del turc i vol dir "carn rostida". El kebab es pot fer amb qualsevol tipus de carn, però els tipus més comuns són el de corder, el de vedella i el de pollastre. La carn es marina i adoba i després es cuina a la graella o a la brasa. Es pot servir en plat, en un rotllo de pa o en pa de pita amb verdures: tomaca, encisam i ceba.
El kebab és un plat molt popular a Turquia, Grècia, l’Iran i el Líban, i des de fa molts anys també ho és a Europa, on s'ha convertit en un plat de menjar ràpid molt popular.