Kebab de corder amb iogurt picant

Fàcil
90 minuts
4 persones

El fem casolà

Kebab de corder amb iogurt picant
Kebab de corder amb iogurt picant
18 d'octubre 2023 - 20:05

Hui sopem kebab, però no el demanarem, sinó que el farem casolà. En concret farem kebab de corder amb iogurt picant, però no patiu, que és un picant molt suau.

Necessitarem:

  • 650 g de carn de corder picada
  • Mitja ceba blanca
  • 2 alls
  • Coquetes de blat o pa de pita
  • Julivert fresc
  • Celiandre fresc
  • Pebre negre
  • Baharat (mescla d’espècies)
  • Oli OVE
  • Sal

Per a la salsa de iogurt:

  • Iogurt natural
  • Maionesa
  • 2 alls
  • Oli OVE
  • Julivert fresc
  • pebre roig picant
  • Pebre negre
  • Sal

Per al baharat:

  • Llavors de cardamom
  • Claus d'olor
  • Comí 
  • Celiandre en gra
  • Pebre roig (dolç o picant)
  • Canella en pols
  • Anou moscada

Per a servir:

  • Pimentó roig
  • Encisam
  • Tomaca
  • Mitja ceba morada
  1. Mesclem les espècies.
  2. Mesclem la carn amb la ceba blanca i els alls.
  3. Hi afegim baharat, celiandre i julivert i ho pastem.
  4. Enfilem la carn en una broqueta, els donem forma cilíndrica i ho reservem.
  5. Torrem la carn a la planxa i reservem.
  6. Deixem reposar la carn en la nevera durant mitja hora.
  7. Adobem la ceba morada amb sal i julivert.
  8. Mesclem el iogurt i la maionesa.
  9. Hi afegim all, pebre roig, sal, pebre negre i oli.
  10. Torrem la carn i la servim amb el pa i verdures al gust.
  11. Ho acabem amb la salsa de iogurt.

L'origen del kebab

El kebab és un plat de carn rostida que té l’origen a l'Orient Mitjà. La paraula kebab prové del turc i vol dir "carn rostida". El kebab es pot fer amb qualsevol tipus de carn, però els tipus més comuns són el de corder, el de vedella i el de pollastre. La carn es marina i adoba i després es cuina a la graella o a la brasa. Es pot servir en plat, en un rotllo de pa o en pa de pita amb verdures: tomaca, encisam i ceba.

El kebab és un plat molt popular a Turquia, Grècia, l’Iran i el Líban, i des de fa molts anys també ho és a Europa, on s'ha convertit en un plat de menjar ràpid molt popular.

També et pot interessar

stats