L'ensalada que es menja i es beu
Un nom extravagant per a una ensalada senzilla
Ingredients
Per al gaspatxo andalús:
- 4 tomaques madures
- 1 cogombre
- 1 ceba
- 1 all
- 1 pimentó verd
- 1 pimentó roig
- Aigua
- Oli d’oliva 0,4
- Vinagre de xerés
- Sal
Per a l’amanida:
- 1 carlota
- Encisams variats
- Col llombarda
- Brots d’alfals
- Ceba roja
- 50 g de formatge de cabra
- Pipes de carabassa
- Llima
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Triturem els ingredients del gaspatxo.
- Ho lliguem tot amb oli, aigua i vinagre i ho reservem.
- Daurem les pipes de carabassa.
- Tallem la col i la reservem en aigua i gel.
- Mesclem els encisams, la carlota, la ceba, el formatge de cabra i les pipes de carabassa.
- Fem una vinagreta amb oli, sal i llima i adobem l’ensalada.
- En gots de sidra, posem en el fons el gaspatxo i els omplim amb l’ensalada.
- Ho coronem amb la llombarda i els brots d’alfals.
Pipes de carabassa
Les pipes de carabassa són molt conegudes per les seues propietats nutritives i medicinals. Tenen propietats antiinflamatòries, antioxidants, relaxants i digestives. Reforcen les defenses i tenen un alt contingut en calci i magnesi.
Quin és el problema? Si les consumim en xicotetes quantitats, com en aquesta ensalada i, de manera equilibrada, no hi ha cap problema. Però per a aquella gent que té costum de menjar pipes de carabassa com a snack, entretemps, aperitiu… i que agafen la bossa per a passar l'estona i en mengen gran quantitat, s'ha de tindre en compte que les pipes de carabassa tenen una salvatjada de calories. A més, també pot comportar problemes estomacals pel seu alt contingut en fibra.