Lasanya de llagostins

Fàcil
2 hores
4 persones

Reaprofitem

Lasanya de llagostins
Lasanya de llagostins
26 de desembre 2023 - 20:05

Després de les grans menjades de Nadal, res millor que reaprofitar el que ens ha sobrat per a crear plats nous. No sols ho podem fer amb el putxero, hi ha altres productes, com els llagostins, que poden tindre una segona vida. Per això, fem aquesta lasanya de llagostins.

Preneu nota!

  • 200 g de plaques de lasanya precuites
  • 1 kg de llagostins cuits
  • 1 kg de carxofes congelades
  • 200 g de ceba congelada
  • 2 carabassetes
  • 1 peça de formatge vell cremós
  • 100 g de llet

Per a la beixamel:

  • 300 ml de llet
  • 50 g de ceba congelada
  • 50 g de farina
  • 50 g de mantega
  • Pebre negre
  • Anou moscada
  • Sal
  1. Saltem la ceba i les carxofes.
  2. Hi aboquem llet i ho deixem coure.
  3. Ho triturem i ho reservem.
  4. Aboquem en una cassola ceba i farina i ho saltem.
  5. Hi afegim l’anou moscada i la llet.
  6. Hi incorporem el puré i ho removem tot junt.
  7. Pelem els llagostins i laminem la carabasseta.
  8. Muntem la lasanya alternant pasta, carabasseta i llagostins.
  9. Ho cobrim tot amb la beixamel de carxofa.
  10. Ho cobrim amb formatge ratllat i ho coem.

Com fer un bon roux

El roux és la barreja de farina i greix que forma la base de la beixamel. Per a un bon resultat és important:

  • Utilitzar el mateix pes de mantega (o oli) que de farina. 
  • Daurar (o fer transparent) una miqueta de ceba picada amb la mantega. La presència d’esta ceba no és gratuïta, ja que es tracta d’un recurs que evita que la mantega se’ns creme amb facilitat, alhora que afavorix que no es facen grums de farina.
  • Daurar bé la farina fins que perda el gust de cru.
  • Depenent de l'ús que li donem, torrarem més o menys la farina i obtindrem un roux més clar o més fosc.
  • Podem guardar el roux en la nevera o utilitzar-lo immediatament.
  • Si hi afegim llet, obtindrem una salsa beixamel, si hi afegim caldo, obtindrem una velouté.

També et pot interessar

stats