Directes
Ara en la televisió
TRESORS AMB HISTÒRIA

Llandeta de peix variat

Fàcil
45 minuts
4 persones

El peix a l’aigua i el ferrer a la farga!

Llandeta de peix variat
17 d'octubre 2022 - 23:59
  • 1 kg de peix variat
  • 3 creïlles
  • 40 g de pinyons
  • 1 ceba
  • 2 tomaques madures
  • 2 alls
  • 1 garbeta de julivert
  • 1 vitet picant (optatiu)
  • Pebre roig dolç
  • Oli OVE
  • Aigua
  • Sal
  1. Obrim i netegem els peixos menuts i tallem a rodanxes els grans.
  2. Tallem les creïlles a rodanxes i les posem en una safata.
  3. Hi afegim la ceba i les tomaques tallades a rodanxes
  4. Hi col·loquem per damunt el peix.
  5. Hi aboquem una picada d’alls, julivert, pinyons, vitet, oli i aigua.
  6. Hi posem una miqueta de pimentó roig per damunt.
  7. Ho arruixem tot amb oli i ho enfornem durant 30 minuts.

Nutrició: els peixos

En general, presenten un contingut calòric baix, són bones fonts de proteïnes d'alt valor biològic, aporten vit. tant hidrosolubles com liposolubles així com alguns minerals. A més, moltes espècies són riques en àcids grassos poliinsaturats omega-3.

També et pot interessar