Directes
Ara en la televisió
TERRITORI EN CONCERT
Ara en la ràdio
FÓRMULA TERRITORI (reemissió)

Llentilles amb llagostins i poma

Fàcil
50 minuts
4 persones

Dinar de cullera

Llentilles amb llagostins i poma
24 d'octubre 2023 - 20:10
  • 400 g de llentilles 
  • 24 llagostins cuits
  • 200 g de ceba congelada
  • 1 poma roja
  • 2 carlotes
  • 1 creïlla
  • 4 alls
  • 100 g de tomaca fregida
  • Oli OVE
  • Julivert fresc 
  • Curri 
  • Cúrcuma
  • Pebre negre
  • Aigua
  • Sal
  1. Sofregim la ceba i els alls.
  2. Hi afegim la carlota i el julivert.
  3. Hi aboquem la tomaca i les llentilles crues.
  4. Li afegim les espècies i l’aigua i ho deixem coure uns 35 minuts.
  5. Al cap de 15 minuts, hi afegim la poma i la creïlla.
  6. Hi afegim els llagostins i ho deixem reposar.

El ritual de les llentilles

Conten les iaies que fa uns quants anys, menjar llentilles tenia un ritual previ. Les mares o iaies comboiaven el dia anterior els xiquets de la casa per a seure amb elles i revisar el saquet de llentilles (tots els llegums, en general) amb deteniment per tal de trobar possibles pedres que s’hi hagueren colat. Era un filtre obligat per a evitar després una sorpresa desagradable ja amb la cullerada en la boca. Amb els fesols o els cigrons la labor era més suportable, però la grandària de les llentilles requeria una atenció minuciosa.

Guisats Receptes saludables

També et pot interessar