Llentilles amb llagostins i poma
Dinar de cullera
Cuinem unes llentilles amb llagostins i poma, però no penseu que es tracta d'una ensaladeta. És la recepta de llentilles estofades, les de tota la vida, però amb nous acompanyants.
Anota'ls tots!
Ingredients
- 400 g de llentilles
- 24 llagostins cuits
- 200 g de ceba congelada
- 1 poma roja
- 2 carlotes
- 1 creïlla
- 4 alls
- 100 g de tomaca fregida
- Oli OVE
- Julivert fresc
- Curri
- Cúrcuma
- Pebre negre
- Aigua
- Sal
Elaboració
- Sofregim la ceba i els alls.
- Hi afegim la carlota i el julivert.
- Hi aboquem la tomaca i les llentilles crues.
- Li afegim les espècies i l’aigua i ho deixem coure uns 35 minuts.
- Al cap de 15 minuts, hi afegim la poma i la creïlla.
- Hi afegim els llagostins i ho deixem reposar.
El ritual de les llentilles
Conten les iaies que fa uns quants anys, menjar llentilles tenia un ritual previ. Les mares o iaies comboiaven el dia anterior els xiquets de la casa per a seure amb elles i revisar el saquet de llentilles (tots els llegums, en general) amb deteniment per tal de trobar possibles pedres que s’hi hagueren colat. Era un filtre obligat per a evitar després una sorpresa desagradable ja amb la cullerada en la boca. Amb els fesols o els cigrons la labor era més suportable, però la grandària de les llentilles requeria una atenció minuciosa.