Llesques d'ou amb bresquilla
Del panettone s'aprofita tot
Preparem a continuació una recepta de llesques d’ou amb bresquilla en la qual reaprofitarem un dolç que s’ha fet molt habitual pel Nadal en els últims anys: el panettone.
Però porta més coses:
Ingredients
- 1 panettone
- 4 ous
- 400 g de bresquilla en almívar
- 100 g de xocolate amb llet
- 1 copa de crema de whisky
- 1 baina de vainilla
- Gelat de vainilla
- Mantega
- Sucre
- Sucre de llustre
Elaboració
- Mesclem els ous amb el sucre de llustre i la vainilla.
- Hi aboquem la crema de whisky.
- Tallem el panettone en rodanxes grosses i el xopem amb la mescla.
- Desfem la mantega amb el sucre.
- Hi afegim el panettone i el deixem caramel·litzar.
- Hi agreguem per damunt xocolate i la bresquilla tallada fina.
- Hi afegim mantega i ho arruixem amb crema de whisky i la barreja d’ou.
- Torrem les llesques a la planxa i ho enfornem durant 25-30 minuts.
- Ho servim cobert amb sucre de llustre i acompanyat amb gelat de vainilla.
Les bresquilles en almívar
Antigament, Nadal era l’època en què se solia consumir la fruita que les famílies havien preparat en conserva durant l’estiu. Per tindre actualment tanta abundància de fruita i de producte fresc durant l’hivern, potser ja no ho apreciem, però encetar les conserves i gaudir del sabor del producte fresc en ple hivern era tot un luxe. També ha contribuït molt a la seua presència en festes que les bresquilles en almívar siguen un producte que, com que és econòmic, s’incloga en la major part de les caixes i cistelles de Nadal.