Directes
Ara en la televisió
LA FINESTRA ESPORTIVA

Lleteroles de corder al moscatell

Fàcil
35 minuts
4 persones

Una delicatessen

Lleteroles de corder al moscatell
11 de maig 2023 - 19:59
  • 500 g de lleteroles de corder
  • 125 ml de vi moscatell
  • 5 alls
  • 2 tomaques madures
  • 1 ceba grossa
  • Pebre roig dolç
  • Pebre negre o blanc
  • Llorer
  • Oli OVE
  • Sal

Per a les creïlles duquessa:

  • 500 g de creïlles
  • 30 ml d’oli OVE o mantega fosa
  • 1 rovell d’ou
  • 1 ou sencer
  • Sal
  1. Bollim les creïlles amb pell, les pelem i les esclafem en calent.
  2. Hi afegim el rovell d’ou, l’ou sencer, oli, sal i ho mesclem bé.
  3. Ho fiquem dins d’una mànega pastissera, en disposem porcions en una safata de forn i ho enfornem a 180 °C uns 10 minuts, aprox.
  4. Per altra banda, salpebrem les lleteroles netes i les fregim.
  5. Hi afegim la ceba i els alls, unes fulles de llorer i ho sofregim tot.
  6. Hi agreguem el pebre roig, la tomaca i el vi, i ho deixem coure a foc lent.
  7. Ho servim amb les creïlles duquessa.

Tipus de lleteroles

Les lleteroles (mollejas en castellà) són glàndules que tenen els animals. Trobem lleterola tant a la part del coll com a la part del cor de l’animal. La lleterola del coll sol ser més delicada i fina. La de corder que consumim normalment és de la del coll. La lleterola del cor té més greix, la qual cosa la fa més tendra. La lleterola de bou/vedella que consumim sol ser de la banda del cor.

Nutricionalment, aporta ferro de fàcil assimilació que prevé l'anèmia, fòsfor, zinc i magnesi, proteïnes d'alt valor nutricional i vitamines del grup B (mitja ració de lleterola cobrix sobradament les necessitats diàries de vitamina B12 d’un adult). El fòsfor de la lleterola ens ajuda a tindre més resistència física i a millorar la funció cerebral. En canvi, té un alt contingut de colesterol.

Receptes amb carn

També et pot interessar