Llobarro amb iogurt especiat
Molt mediterrani
Cuinem una recepta molt fresca i mediterrània amb un peix molt nostre: un llobarro amb iogurt. En aquest cas, farem un iogurt adobat amb una bona selecció d’espècies.
Anota els ingredients!
Ingredients
- 2 llobarros de 500 g
- 250 ml de iogurt grec
- 1 llima
- Canonges
- Espinacs frescos
- Farina
- Cúrcuma
- Curri
- Pebre roig dolç i picant
- Pebre blanc
- Llavors de sèsam
- Comí en pols
- Sal
Per al saltat de verdures:
- 400 g de carxofes trossejades congelades
- 300 g d'espàrrecs congelats
- 3 alls
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Adobem el iogurt amb les espècies i corfa de llima i ho reservem.
- Netegem el peix i hi fem unes incisions.
- Pintem els lloms amb el iogurts especiat i ho reservem.
- Ho enfarinem i ho fregim.
- Fregim els alls i saltem les verdures.
- Servim el peix amb les verdures.
- Ho decorem amb canonges i espinacs.
La verdura congelada
La congelació de les verdures, feta de manera adequada, implica poques o quasi cap pèrdua de propietats i nutrients. Les propietats de la verdura congelada dependran, i molt, de la qualitat del producte fresc. Si una verdura s’ha congelat en el punt òptim i en bones condicions, sol ser superior nutricionalment a una verdura fresca que ja tinga un temps.
Tant si la comprem com si la congelem nosaltres, s’ha de coure directament, sense descongelació prèvia, per això se sol vendre ja trossejada. De la mateixa manera, si la congelem a casa, l’haurem de trossejar abans per a poder utilitzar-la de la mateixa forma. La verdura l’hem de congelar neta i trossejada (si és fina o xicoteta, espàrrecs fins, faves, pésols… no cal), mai sencera, perquè s’hauria de descongelar abans i perdria la textura i la forma.