Directes
Ara en la televisió
ESPECIAL INFORMATIU

Llom amb bacó, formatge i creïlles

Fàcil
2 hores
4 persones

Podria ser un entrepà

Llom amb bacó, formatge i creïlles
08 de desembre 2023 - 20:05
  • 400 g de cap de llom
  • 200 g de bacó fumat
  • 200 g de formatge blau
  • 2 mozzarelles
  • 1 kg de creïlles
  • 1 ceba tendra
  • 200 g de pimentó roig i verd
  • All 
  • Julivert
  • Pebre negre
  • Sal
  1. Bollim les creïlles, les matxuquem i ho reservem.
  2. Saltem la ceba, l’all i els pimentons.
  3. Torrem el llom a la planxa i l’aboquem a la paella amb les verdures.
  4. Torrem el bacó a tires a la planxa.
  5. En una font, fem capes de creïlla, de verdures, de carn i de formatges.
  6. Ho gratinem al forn i ho decorem amb julivert.

Nutrició: carn de porc

La carn de porc blanc té, en general, menys greix que la de vedella o pollastre, per la qual cosa pot formar part de tota classe de dietes en què es controla l'aportació de calories o de greixos. Per a gaudir dels beneficis de la carn de porc, és necessari regular-ne les porcions i consumir-ne esporàdicament, tenint en compte les salses i condiments que utilitzem per a assaonar-ho, que poden incrementar la ingesta de calories. Les proteïnes de la carn de porc són d’alt valor biològic, necessàries per a mantindre la massa corporal i per a la formació de defenses necessàries per a estar sans.

Receptes amb carn

També et pot interessar