Llom amb bacó, formatge i creïlles
Podria ser un entrepà
Preparem un plat que podria ser perfectament un entrepà o el típic plat combinat d’un bar, però no: cuinem llom amb bacó, formatge i creïlles.
Pren nota!
Ingredients
- 400 g de cap de llom
- 200 g de bacó fumat
- 200 g de formatge blau
- 2 mozzarelles
- 1 kg de creïlles
- 1 ceba tendra
- 200 g de pimentó roig i verd
- All
- Julivert
- Pebre negre
- Sal
Elaboració
- Bollim les creïlles, les matxuquem i ho reservem.
- Saltem la ceba, l’all i els pimentons.
- Torrem el llom a la planxa i l’aboquem a la paella amb les verdures.
- Torrem el bacó a tires a la planxa.
- En una font, fem capes de creïlla, de verdures, de carn i de formatges.
- Ho gratinem al forn i ho decorem amb julivert.
Nutrició: carn de porc
La carn de porc blanc té, en general, menys greix que la de vedella o pollastre, per la qual cosa pot formar part de tota classe de dietes en què es controla l'aportació de calories o de greixos. Per a gaudir dels beneficis de la carn de porc, és necessari regular-ne les porcions i consumir-ne esporàdicament, tenint en compte les salses i condiments que utilitzem per a assaonar-ho, que poden incrementar la ingesta de calories. Les proteïnes de la carn de porc són d’alt valor biològic, necessàries per a mantindre la massa corporal i per a la formació de defenses necessàries per a estar sans.