Llomello farcit nadalenc
Per a dies especials
Mamprenem una recepta que li donarà un toc especial als vostres sopars de Nadal: llomello farcit nadalenc. Un plat ple de contrastos, sabors dolços i fumats.
Ingredients
- 1 llomello de porc
- 8 llenques de cansalada fumada
- 75 g de dàtils sense pinyol
- 50 g d’orellanes
- 50 g de prunes
- 1 poma
- 1 fulla de llorer
- 2 alls
- 2 cebes
- 2 cullerades de farina
- ½ litre de caldo de carn
- ½ got de conyac
- oli d’oliva verge
- pebre negre en gra
- sal
- fil de cuina
Per a decorar
- puré de moniato torrat
- canonges
Elaboració
- Netegem el llomello, l'obrim, el salpebrem i el cobrim amb llenques de cansalada fumada.
- Picolem les prunes amb dàtils i orellanes.
- Estenem la mescla sobre el llomello i l'enrotllem.
- El lliguem amb fil de cuina, el rossegem en oli i el retirem.
- Sofregim la ceba picada en la mateixa paella amb poma, pebre i llorer.
- Afegim la farina, remenegem, incorporem el conyac i desglacem la paella.
- Afegim caldo i deixem que coga el llomello 10 minuts per cada cara.
- Deslliguem el llomello, el tallem i el servim amb puré de moniato i canonges.
El Nadal i la carn farcida
Les receptes de carn farcida sempre han sigut típiques pel Nadal valencià, cada família amb la seua versió, aprofitant ingredients de temporada. El paper de la fruita seca també és important. Dàtils, orellanes i prunes sempre han sigut clàssics en receptes de Nadal, per la dolçor i l’energia.