Directes
Ara en la televisió
CIUTATS DESAPAREGUDES

Llomets de conill en salsa d’anous

Fàcil
2 hores
1 persona

Més enllà de la paella

Llomets de conill en salsa d’anous
21 de setembre 2023 - 20:05
  • 4 llomets de conill
  • 8 tallades de pernil
  • 1 cabeça d’alls

Per a la salsa:

  • 6 anous
  • 1 copa de vi ranci
  • Aiguardent
  • Aigua
  • Tòfona
  • Sagí de porc
  • Oli OVE
  • Sal

Per a acompanyar:

  • 4 creïlles
  • Pebre roig
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Salpebrem els llomets i els enrotllem amb el pernil.
  2. Ho disposem en una cassola amb aigua, oli i la cabeça d’alls.
  3. Ho enfornem fins que els llomets estiguen daurats.
  4. Ho reservem i guardem el suc de la cocció.
  5. Per a les creïlles, les partim, hi afegim oli, sal i pebre roig i ho enfornem.
  6. Per a la salsa, desfem el sagí en un casset.
  7. Piquem les anous i la tòfona i ho sofregim amb el sagí.
  8. Hi afegim aiguardent, vi i el suc de cocció.
  9. Ho deixem coure fins que se’n reduïsca el volum.
  10. Servim els llomets amb les creïlles.
  11. Ho arruixem amb la salsa d’anous.

Nutrició: anous

L'anou potser és la fruita seca més saludable gràcies a l'equilibrada composició dels seus greixos. Es tracta d'una de les fruites seques amb més greix, però amb unes proporcions d'àcids grassos que les fan molt saludables. Amb només 6 anous podem satisfer les necessitats diàries d'àcids grassos omega-3. Són antiinflamatòries i antioxidants, i unes aliades de luxe per a la protecció del cor i el sistema circulatori, així com per al sistema nerviós i la prevenció de malalties neurodegeneratives.

Receptes saludables Receptes amb carn

També et pot interessar