Llomets de conill en salsa d’anous
Més enllà de la paella
Malgrat que siguem una terra on ens agrada la carn de conill, sembla que la restringim només a la paella, i es tracta d’una carn molt bona i amb moltes possibilitats, com aquesta recepta de llomets de conill en salsa d’anous.
Pren nota!
Ingredients
- 4 llomets de conill
- 8 tallades de pernil
- 1 cabeça d’alls
Per a la salsa:
- 6 anous
- 1 copa de vi ranci
- Aiguardent
- Aigua
- Tòfona
- Sagí de porc
- Oli OVE
- Sal
Per a acompanyar:
- 4 creïlles
- Pebre roig
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Salpebrem els llomets i els enrotllem amb el pernil.
- Ho disposem en una cassola amb aigua, oli i la cabeça d’alls.
- Ho enfornem fins que els llomets estiguen daurats.
- Ho reservem i guardem el suc de la cocció.
- Per a les creïlles, les partim, hi afegim oli, sal i pebre roig i ho enfornem.
- Per a la salsa, desfem el sagí en un casset.
- Piquem les anous i la tòfona i ho sofregim amb el sagí.
- Hi afegim aiguardent, vi i el suc de cocció.
- Ho deixem coure fins que se’n reduïsca el volum.
- Servim els llomets amb les creïlles.
- Ho arruixem amb la salsa d’anous.
Nutrició: anous
L'anou potser és la fruita seca més saludable gràcies a l'equilibrada composició dels seus greixos. Es tracta d'una de les fruites seques amb més greix, però amb unes proporcions d'àcids grassos que les fan molt saludables. Amb només 6 anous podem satisfer les necessitats diàries d'àcids grassos omega-3. Són antiinflamatòries i antioxidants, i unes aliades de luxe per a la protecció del cor i el sistema circulatori, així com per al sistema nerviós i la prevenció de malalties neurodegeneratives.