Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Lluç a la valenciana

Fàcil
35 minuts
4 persones

“A la mar, lluços pescar; i al riu, barbs”

Lluç a la valenciana
25 d'octubre 2022 - 23:59
  • 1 kg de rodanxes de lluç
  • 500 ml de caldo de peix
  • 2 ous durs
  • 1 ceba
  • Pa ratllat
  • Olives sense pinyol
  • Suc de llima
  • Julivert
  • Pebre negre
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Sofregim la ceba fins que estiga ben daurada.
  2. Hi afegim el lluç i el fregim per les dos cares.
  3. Ratllem els ous durs i els mesclem amb les olives i el julivert.
  4. Banyem el lluç amb suc de llima i hi afegim la mescla.
  5. Hi incorporem pa ratllat i el caldo de peix.
  6. Ho deixem coure durant 20 minuts, aproximadament.

Nutrició: lluç

És un peix blanc amb un contingut gras i calòric baix, sempre que es cuine de manera que no se li afegisca un excés de greix (a la planxa o al forn). El lluç és ric en proteïnes completes o d'alt valor biològic i posseeix diferents vitamines i minerals. En destaca el seu contingut en vitamines del grup B, sobretot B3 i B12.

Les olives

A diferència de la gran majoria de fruites, les olives contenen pocs hidrats de carboni i molts greixos saludables. Per tant, tenen més calories, però no hem de preocupar-nos, ja que en solem prendre poques i estos greixos estan associats a la prevenció de malalties cardiovasculars, diabetis i obesitat→ no engreixen.

Receptes amb peix Receptes valencianes

També et pot interessar