Directes
Ara en la televisió
LA VIA VERDA

Lluç en dos versions

Fàcil
2 hores
4 persones

"A la mar, lluços pescar"

Lluç en dos versions
20 de desembre 2022 - 19:59
  • 1 lluç sencer 
  • 500 g de cloïsses 
  • 1-2 cebes
  • 5 Alls
  • Farina 
  • Caldo de peix 
  • Julivert picat 
  • Vitet (opcional) 
  • Oli OVE
  • Sal

Per al forn:

  • 4-5 alls
  • Julivert picat
  • Vinagre de poma 
  • Vitet 
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Per al lluç amb salsa verda, sofregim els alls i la ceba.
  2. Hi incorporem la farina i les cloïsses.
  3. Ho sofregim tot bé i hi afegim el caldo.
  4. Tallem el lluç a rodanxes, les salem i les agreguem a la cassola.
  5. Hi afegim el julivert picat, ho deixem coure uns minuts i ho servim.
  6. Per altra part, enfornem el bescoll del lluç a 180 °C durant 12 minuts, aprox.
  7. Per a la salsa, fregim els alls i el vitet.
  8. Hi afegim un bon rall de vinagre i el julivert picat.
  9. Ho repartim per damunt del bescoll i ho servim.

Nutrició: lluç

És un peix blanc amb un contingut baix de greix i de calories, sempre que es cuine de manera que no se li afegisca un excés de greix (a la planxa o al forn). El lluç és ric en proteïnes d'alt valor biològic i posseeix diferents vitamines i minerals. En destaca el seu contingut en vitamines del grup B, sobretot B3 i B12.

Receptes amb peix

També et pot interessar