Lluç en dos versions
"A la mar, lluços pescar"
En aquesta recepta farem servir el peix que més es ven i es consumix a Espanya. És diu d'ell que és el peix que li agrada a la gent que no li agrada el peix. Es tracta del lluç i en cuinarem dos. Bé, és el mateix lluç, però el farem de dos maneres diferents: amb salsa verda i cloïsses, i també el farem al forn.
Prepara els ingredients!
Ingredients
- 1 lluç sencer
- 500 g de cloïsses
- 1-2 cebes
- 5 Alls
- Farina
- Caldo de peix
- Julivert picat
- Vitet (opcional)
- Oli OVE
- Sal
Per al forn:
- 4-5 alls
- Julivert picat
- Vinagre de poma
- Vitet
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Per al lluç amb salsa verda, sofregim els alls i la ceba.
- Hi incorporem la farina i les cloïsses.
- Ho sofregim tot bé i hi afegim el caldo.
- Tallem el lluç a rodanxes, les salem i les agreguem a la cassola.
- Hi afegim el julivert picat, ho deixem coure uns minuts i ho servim.
- Per altra part, enfornem el bescoll del lluç a 180 °C durant 12 minuts, aprox.
- Per a la salsa, fregim els alls i el vitet.
- Hi afegim un bon rall de vinagre i el julivert picat.
- Ho repartim per damunt del bescoll i ho servim.
Nutrició: lluç
És un peix blanc amb un contingut baix de greix i de calories, sempre que es cuine de manera que no se li afegisca un excés de greix (a la planxa o al forn). El lluç és ric en proteïnes d'alt valor biològic i posseeix diferents vitamines i minerals. En destaca el seu contingut en vitamines del grup B, sobretot B3 i B12.